Jeg har lige læst på Eurowoman.dk, at en af mine ynglingsbøger “The Great Gatsby” skal indspilles som film igen. Første gang blev bogen filmatiseret i 1974 med Mia Farrow og Robert Redford i hovedrollerne.

Ovenfor ses et udpluk af min og min kærestes bogsamling. Vi har bogen både på dansk og engelsk.

Jeg har aldrig fået set den første film, men det er helt sikkert et “to-do” projekt engang her i de kolde vintermåneder. Den skulle eftersigende være en flot film, og den vandt mange priser for scenografi, kostumodesign og art direction. Tilgengæld blev den stærkt kritiseret for ikke at leve op til bogen.


Den nye film instrueres af Baz Lurhman, Jay Gatsby skal spilles af Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire får rollen som Nick Carrayway, mens Carey Mulligan besætter rollen som Daisy Buchanan.

Jeg er næsten sikker på, at Baz Luhrman vil imponere med endnu en flot film, som er bogen værdig. Jeg glæder mig.